به گزارش خبرگزاری حوزه، منصور چاوشی سفیر کشورمان در بنگلادش در این مراسم، تأکید کرد: انجمن فارسی بنگلادش میتواند در گسترش زبان و ادبیات فارسی در این کشور نقش خوب و فعالی داشته باشد و در کنار دپارتمانهای زبان و ادبیات فارسی، نقش مثبت و سازنده خود را ایفا کند.
همچنین، سیدرضا میرمحمدی رایزن فرهنگی کشورمان در بنگلادش با اشاره به تأسیس انجمن فارسی بنگلادش با ابتکار و حمایت سفارت و رایزنی فرهنگی کشورمان در سه دهه گذشته گفت: این انجمن دارای ظرفیت خوبی برای توسعه و گسترش همکاریهای فرهنگی، علمی و آموزشی ایران و بنگلادش است و میتوان با تقویت و فعالسازی آن در دوره جدید از این ظرفیت بیش از پیش استفاده کرد.
وی افزود: این انجمن با توجه به اینکه از سراسر بنگلادش عضو دارد و اکثر اعضای آن اساتید و فارغ التحصیلان زبان فارسی هستند، میتواند به عنوان بازوی همکار دپارتمانهای سهگانه زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای داکا، راجشاهی و چیتاگنگ نیز عمل کرده و در جهت تقویت و گسترش زبان فارسی در بنگلادش نقش آفرینی کند.
رایزن فرهنگی کشورمان ضمن تشکر از زحمات و تلاشهای هیأت مدیره قبلی، آمادگی رایزنی فرهنگی ایران برای همکاری با هیأت مدیره جدید را اعلام کرد و خواستار مساعدت همه اعضای انجمن برای فعالسازی بیشتر آن شد.
نیاز احمد خان رئیس دانشگاه داکا نیز در سخنرانی خود، اظهار داشت: برگزاری اجلاس و برنامهای در حمایت از زبان و ادبیات فارسی، در واقع برگزاری جشن بزرگداشت یک تمدن است و ایران نه یک کشور، بلکه یک تمدن است.
وی ابراز کرد: زبان فارسی دو کار بزرگ انجام داده است. یکی اینکه توانست بخش بزرگی از آسیای صغیر در خاورمیانه و بعداً بخشی از آفریقای شمالی را با فرهنگ و دانش دانشمندان ایرانی به هم وصل کند. ثانیاً، در قلمرو ما یعنی در شبه قاره هند، دولت داری و زبان فارسی برای مدت طولانی دست به دست هم دادهاند. به همین دلیل است که آموزش این زبان در کشور ما بسیار حائز اهمیت است. کارهایی که انجمن فارسی در بنگلادش انجام میدهد بدون شک یک اقدام و ابتکار قابل تقدیر است.
زبان فارسی در منطقه بنگال گسترش یابد
محمد شهیدالاسلام نایب رئیس دانشگاه عربی اسلامی سخنران دیگر این اجلاس بود. وی گفت: ما میدانیم که زبان و ادب فارسی با شبه قاره ارتباط دارد. چه از منظر زبانی، چه از منظرهای سیاسی و فرهنگی به این موضوع نگاه کنیم، رابطه زبان فارسی و شبه قاره، به ویژه منطقه بنگال، بسیار عمیق است.
وی افزود: اگر بخواهیم تاریخ و سنت خود را حفظ کنیم، مخصوصاً اگر بخواهیم سنتهای مسلمانان را حفظ کنیم، باید زبان فارسی را به خوبی آموزش و رواج دهیم. من معتقدم با تلاش همگی از جمله انجمن فارسی و رایزنی فرهنگی ایران در داکا، میتوانیم زبان و فرهنگ فارسی را در این منطقه گسترش دهیم.
محمد عیسی شاهدی رئیس انجمن فارسی بنگلادش بیان کرد: رابطه سرزمین بنگال و زبان فارسی ریشهدار و عمیق است. ما هم بسیار خوشحالیم که انجمن فارسی بنگلادش در کشور ما برای آموزش و گسترش این زبان شیرین تشکیل شده است. امیدواریم بتوانیم ترویج زبان فارسی در این سرزمین بنگال را برای همه علاقهمندان تسریع کنیم.
در ادامه این اجلاس با اهدای لوح تقدیر توسط نیاز احمد خان رئیس دانشگاه داکا از عیسی شاهدی و خانم شمیم بانو رئیس و دبیرکل دوره قبلی انجمن تقدیر شد.
نظر شما